Met 104.000 vrouwen in bijna 1.000 plaatselijke groepen is KVLV de grootste vrouwenvereniging van Vlaanderen en daar zijn we best trots op. KVLV, dat zijn vrouwen met vaart!

KVLV-vrouwen organiseren in gans Vlaanderen allerlei activiteiten: kookworkshops, sport en beweging, creatieve ateliers, gespreksavonden rond gezondheids- of opvoedingsthema’s, samen het platteland beleven, maatschappelijke acties,… De activiteiten zijn laagdrempelig, betaalbaar en kwaliteitsvol en richten zich naar alle vrouwen.

Kvlv is er voor jou

KVLV, dat zijn vrouwen met vaart. Alle vrouwen zijn er welkom: dik of dun, gekleurd of blank, klein of groot, arm of rijk, met veel of weinig diploma’s, met of zonder werk, met of zonder partner, met of zonder kinderen, jong of minder jong,…

Ben je sportief? Heb je groene vingers of een hart voor de natuur? Wil je alles weten over de nieuwste keukentrends of ben je misschien een creatief wonder? Wil je graag met vriendinnen wat cultuur opsnuiven? Ben je begaan met wat er in je omgeving of ver van je bed gebeurt? Wie je ook bent, of wat ook je interesses zijn, je vindt bij KVLV zeker wel een activiteit die jou op het lijf geschreven is.

Je hoeft echt niet op alle activiteiten aanwezig te zijn. Kies eruit wat jij leuk vindt. Je bent altijd even welkom.

Onze identiteit

KVLV kijkt naar de maatschappij door de ogen van vrouwen.
KVLV staat voor kwaliteit en duurzaamheid.
KVLV is laagdrempelig.
Bij KVLV is het plezant!
KVLV werkt via dialoog en netwerken.
KVLV is christelijk geïnspireerd.

Vanuit deze identiteit werkt KVLV aan 6 concrete punten

KVLV zet aan tot creativiteit.
KVLV leert Vlaanderen lekker en gezond eten.
KVLV kiest voor gezondheid en conditie.
KVLV draagt bij tot zorgzaam samenleven.
KVLV leeft op het platteland
en KVLV ondersteunt Agravrouwen.

Organisatie

Bijna 1.000 lokale groepen vormen de dynamiek van KVLV. Dankzij hun betrokkenheid op de buurt werken ze mee aan een warmere samenleving.

In elke groep nemen vrijwilligers het voortouw. 12.500 vrijwilligers zetten zich belangeloos in en zorgen ervoor dat alles in hun groep vlekkeloos verloopt. Zij zijn het kloppend hart van de vereniging.

9.000 Agravrouwen, actieve boerinnen en tuiniersters nemen een bijzondere plaats in.

Alles samen betekent dit een vereniging van meer dan 104.000 vrouwen met vaart. Al deze vrouwen genieten jaarlijks van meer dan 50.000 activiteiten.
Een professioneel team ondersteunt de werking van heel de vereniging.

Historiek

Historisch overzicht van een dynamische vrouwenvereniging.

De beginjaren (1911-1926)

Explosieve groei (1940-1946)

Naar een nieuwe tijd (1946-1961)

Tijd voor hervormingen (1962-1986)

Aandacht voor kwaliteit en professionalisering (1987-2005)

Een nieuw profiel (2006-2011)

2011

Logo’s

Onze logo’s

 

 

Om het logo te downloaden, klik op de afbeelding. Een nieuw venster met het logo in groot formaat opent. Klik nu met de rechtermuisknop op de afbeelding. Een snelmenu opent. Klik dan op ‘Doel opslaan als (Save Target As/Save Link As)’, kies een locatie en klik op ‘Opslaan (Save)’.

Groep KVLV

KVLV groeide uit tot Groep KVLV

Het succes van KVLV als vrouwenorganisatie wordt in Vlaanderen meestal gekoppeld aan Ons kookboek®. We zijn daar fier op maar er is zoveel meer… KVLV vervult ook een voortrekkersrol op heel wat andere, minder bekende, terreinen.

Het uitgangspunt van dit succes is dat KVLV aandacht heeft voor de behoeften van vrouwen, vandaag en morgen. De KVLV-vrouwen uit de lokale groepen zijn ‘antennes’ in hun dorp. Zij zien en horen wat vrouwen nodig hebben en wat hen interesseert, zij signaleren en introduceren nieuwe trends én uitdagingen op het platteland.

Dankzij deze ‘antennes’ is KVLV uitgegroeid tot Groep KVLV: een verzameling van vzw’s en steunpunten die ieder op zich een antwoord geven op een belangrijke behoefte van vrouwen.

 

Naar boven